Sluit je aan

In het VIA-T netwerk delen we actief kennis, werk en ervaringen met elkaar. Enkele voordelen van het netwerk zijn:

  • Toegang tot kennisnetwerk
  • Mogelijkheid tot inzet van studenten bij projecten
  • Toegang tot netwerk van opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers
  • Deelname aan workshops, masterclasses en andere inhoudelijke events
Schrijf je in

Ik heb een vraag

In het VIA-T netwerk delen we actief kennis, werk en ervaringen met elkaar.

Podcasts over duurzaam bouwen

Tools
,
Image

Podcasts nemen de laatste jaren een hoge vlucht. Over de meest uiteenlopende onderwerpen worden series gemaakt, zo ook over duurzaam bouwen.

De Circulair Bouwen Podcast gaat over hoe circulair bouwen kan bijdragen aan de grote opgaven in de bouw. Wat is nodig voor een succesvolle transitie naar volledig circulair bouwen?

In de bespreken verschillende afleveringen worden de kansen, uitdagingen en nieuwste trends besproken; van industriële en losmaakbare bouw tot fiscale vergroening, van regelgeving en toezicht tot de laatste ontwikkelingen in de grond-, weg-, en waterbouw.

Vaste gasten zijn ondernemer en aanjager Marjet Ruttenen, hoogleraar Housing Management Vincent Gruis en innovator, inspirator en dwarsdenker Jan Willem van de Groep. Een verslaggever gaat elke aflevering op bezoek bij koplopers op het gebied van circulair bouwen. Presentatie: Ewout de Bruijn en Maarten Hagg. Redactie en productie: Steef Lenting.

Doorzagen hoofdfoto 8 mpg en jw png

In de podcast Doorzagen van CoBouw bespreekt journalist Thomas van Belzen een actueel item met één of meerdere gasten. Samen scheiden ze de fabels van de feiten, bouwen ze op én zagen ze door. Thomas eindigt altijd met de woorden 'Dit was Doorzagen en dit zagen wij'. Voor deze podcasts moet je wel een account aanmaken bij CoBouw.