Sluit je aan

In het VIA-T netwerk delen we actief kennis, werk en ervaringen met elkaar. Enkele voordelen van het netwerk zijn:

  • Toegang tot kennisnetwerk
  • Mogelijkheid tot inzet van studenten bij projecten
  • Toegang tot netwerk van opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers
  • Deelname aan workshops, masterclasses en andere inhoudelijke events
Schrijf je in

Ik heb een vraag

In het VIA-T netwerk delen we actief kennis, werk en ervaringen met elkaar.

De coöperatie VIA-T

VIA-T werkt aan een toekomstbestendige leefomgeving. Zo moeten we klimaatverandering tegengaan door op een duurzame en innovatieve manieren te bouwen. Door gebruik te maken van hernieuwbare bouwmaterialen minimaliseren we energieverslindende materialen als beton en staal. We voorkomen afval door circulair en schoon te produceren. Het tekort aan goed opgeleid personeel pakken we aan door actieve instroom en bijscholing van vakmensen. Dit doen we in samenwerking met de onderwijsinstellingen. Alleen op deze manier kunnen we werken aan het nijpende woningtekort in Nederland.

De verduurzaming van de bouwketen kunnen we alleen in de praktijk brengen door samenwerking met alle ketenpartijen. VIA-T is hiervoor de verbinder en aanjager en heeft in maart 2024 de coöperatie VIA-T opgericht. Ontwikkelaars, bouwbedrijven, installateurs, architecten, toeleveranciers, onderwijsinstellingen, corporaties en andere partners uit de bouwketen kunnen lid worden van de coöperatie. Overheden en andere intermediaire organisaties kunnen partner worden van VIA-T.

Wat zijn de voordelen van een coöperatie-lid?

Leden treden toe tot het netwerk van VIA-T en krijgen hiermee toegang tot de kennis en ervaring die binnen het netwerk doorlopend worden opgebouwd. Denk hierbij aan informatie over best case projecten, de nieuwste innovaties en subsidiemogelijkheden. Ook krijgt het lid toegang tot het brede aanbod van trainingen, masterclasses en bijscholingen. Met de doorlopende activiteiten van Sterk Techniek Onderwijs en de samenwerking met @voCampus, WIL Groep, Pro College en de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft VIA-T hierbij een vliegende start. VIA-T leden dragen tevens bij aan de instroom en opleiding voor de bouw- en technieksector. Voor de organisatie van het netwerk maakt VIA-T gebruik van een financiële impuls van de gemeente Nijmegen en de Regiodeal. Leden van de coöperatie krijgen ieder een eigen pagina op de website van VIA-T.

Wat verwachten we van een coöperatie-lid?

De meerwaarde van de coöperatie VIA-T ontstaat door de actieve inbreng van haar leden; zij maken samen VIA-T. Een lid van de coöperatie draagt daarom actief bij aan de doelstellingen van VIA-T door kennis en ervaringen te delen en projecten als casus in te brengen. Opleidingen en trainingen worden opengesteld voor andere leden van de coöperatie. Door deel te nemen aan de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering wordt richting gegeven aan de koers van VIA-T. Een lid van de coöperatie is tevens ambassadeur en draagt de doelen van VIA-T actief uit.

Contributie lidmaatschap Coöperatie VIA-T

  • € 250,- voor microbedrijven tot 10 personeelsleden met minder dan 2 miljoen omzet.
  • € 500,- voor kleine bedrijven tot 50 personeelsleden met 2-10 miljoen omzet.
  • € 2.500,- voor middelgrote bedrijven tot 250 personeelsleden met 10-50 miljoen omzet.
  • € 5.000,- voor grote bedrijven met meer dan 250 personeelsleden en meer dan 50 miljoen omzet
  • Onderwijsinstellingen, woningcorporaties en andere maatschappelijke instellingen worden gezien als middelgroot bedrijf.


Partner worden

Overheden en andere intermediaire organisaties kunnen partner worden van VIA-T en dragen met inhoud, financiering of netwerk bij aan het programma, de projecten, activiteiten en faciliteiten van VIA-T.

Ruim 50 deelnemende partijen hebben zich inmiddels aangesloten bij VIA-T, waaronder: Burchtheer Zorgvastgoed, BVG, Cuppens + zn, De Bruijn en Schoonderwoerd BV, De Duurzame Adviseurs / Censo, Dulimex, Eisma / Installatie.nl, Gemeente Arnhem, Gemeente Nijmegen, Metselbedrijf Gerla BV, Gommers, Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, HAN University of Applied Sciences, Huisman Etech Experts, Kersten Techniek, KlaassenGroep, KlokGroep, Knauf Group, Kuypers Vastgoed, MTV binnenmontage BV, Netterden Groep, Pellikaan Bouw, Profrema, Pro College, Provincie Gelderland, Radboud Universiteit, Reinbouw BV, Dakdekkersbedrijf Rikken, ROC Nijmegen, Slimme Jongens, Takkenkamp, The Economic Board, TNO Vector, Aannemingsbedrijf van Schaik, VDR Bouwgroep, Ventimon, Van Vonderen Groep, @voCampus, Welling Bouw en WIL Groep.

Deze lijst is in ontwikkeling. Wilt u ook deel uitmaken van ons kennisnetwerk? Wordt dan lid of partner en werk samen met ons aan een toekomstbestendige leefomgeving. Ons netwerk bestaat uit kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, bouw- en installatiebedrijven, toeleveranciers, ontwikkelaars en ontwerpers.