Sluit je aan

In het VIA-T netwerk delen we actief kennis, werk en ervaringen met elkaar. Enkele voordelen van het netwerk zijn:

  • Toegang tot kennisnetwerk
  • Mogelijkheid tot inzet van studenten bij projecten
  • Toegang tot netwerk van opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers
  • Deelname aan workshops, masterclasses en andere inhoudelijke events
Schrijf je in

Ik heb een vraag

In het VIA-T netwerk delen we actief kennis, werk en ervaringen met elkaar.

Financieringsmogelijkheden duurzaam bouwen

Financiering
,
Duurzaamheid1

Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten voor duurzame gebouwen en organisaties. We bespreken hier twee ingangen naar verschillende subsidie- en financieringsregelingen.

Regeling Groenprojecten Via de regeling Groenprojecten kunnen ondernemers en projectbeheerder bij hun bank of beleggingsinstelling een groenverklaring aanvragen. Met deze verklaring is een lening mogelijk tegen een lagere rente dan de rente op de markt. Op deze pagina leest u hoe u dit regelt.

De website van BREEAM geeft ook een overzicht van subsidies en fiscale regelingen. Hier staat ook een link naar een handige whitepaper van de Dutch Green Building Council met subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen voor het verduurzamen van gebouwen. In deze whitepaper komen de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Energie-Investeringsaftrek (EIA) aan bod. Maar ook de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) die met ingang van 3 juni 2024 wordt opengesteld.